Bataattihampurilainen ja tsatsiki

Näitä somesta bongattuja bataattihampurilaisia olen tehnyt kerran aiemminkin, mutta sillä kertaa dokumentointi unohtui. Olen yrittänyt tässä muutaman viikon noudattaa vähän kevyempää ruokavaliota, mutta minkäs sitä herkkusuu itselleen mahtaa. "Roskaruokaa" on saatava edes joskus. Tämän hampurilaisen voi kuitenkin syödä hiukan paremmalla omalla tunnolla. Majoneesin korvasin tsatsikilla, mutta ketsupista ja sinapista en hevillä luovu.


BATAATTIHAMPURILAISET (noin 4 hampurilaista riippuen bataatin koosta 

"Sämpylät"

1 paksu bataatti
Oliiviöljyä
suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese ja kuivaa bataatti huolellisesti ja leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Lado viipaleet uunipellille. Roiski päälle oliiviöljyä ja levitä öljy molemmille puolille esimerkiksi pullasudilla. Ripsauta päälle hiukan suolaa ja paista uunissa noin 20 minuuttia.


Pihvit

350-400g vähärasvaista naudan jauhelihaa.
kananmuna
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria 
chilijauhetta
(sipulia)
juustoviipaleita

Sekoita ainekset taikinaksi ja muotoile hampurilaiseen sopiviksi pihveiksi. Paista pannulla kypsiksi ja lisää loppuvaiheessa paistamista juustoviipaleet päälle sulamaan.


Tsatsiki

2 dl Turkkilaista tai kreikkalaista paksua jogurttia
1/3 kurkku
ripaus hunajaa tai ruokosokeria
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunan tai limen mehua
(tuoretta minttua pieneksi hakattuna)

Raasta kurkku karkealla raastimen terällä, valuta enimmät vedet pois ja lisää jogurtin sekaan. Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi jogurttiseokseen. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.


Muut hampurilaisen lisukkeet

jääsalaatti
tomaatti
maustekurkku
punasipuli
shiracha
ketsuppi
sinappi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paistettua nyljettyä ahventa

Yön yli leivinuunissa nukkunutta porsaan potkaa

Kipparikallen jalanjäljillä, pinaattikeitto