Mustikkakardemummamuffinssit
Nämä muffinssit syntyivät, kun piti kiireessä keksiä jotain tarjottavaa yllättäville vieraille. Muffinssit ovat siitä helppo tarjottava, että taikina syntyy nopeasti ilman mitään vatkaamisia. Ainekset vain sekoitetaan nopeasti yhteen. Luin joku aika sitten joltain uutissivustolta Vappu Pimiän mustikkakardemummakakun reseptin, ja siitä asti tämä vallan herkulliselta kuulostava yhdistelmä on kummitellut mielessäni. Lopputulema ei pettänyt odotuksiani, vaan nämä muffinssit olivat suussasulavan pehmeitä ja herkullisia. Kuin pullan ja kakun sekoitus. Ohjeen nappasin tältä tältä sivustolta, mutta alkuperäisestä ohjeesta poiketen tuplasin kaardemumman määrän ja lisäsin taikinaan ripauksen merisuolaa.
MUSTIKKAKARDEMUMMAMUFFINSSIT (8-12 kpl):
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
ripaus merisuolaa
100 g voita
2 kananmunaa
¾ dl maitoa
noin 3 dl mustikoita
Mittaa kulhoon kuivat aineet. Sekoita sulanut voi kananmunien ja maidon kanssa eri kulhossa ja yhdistä sitten nämä kaksi seosta tasaiseksi. Lisää jäiset tai tuoreet mustikat nopeasti joukkoon. Jaa 8-12 muffinssivuokaan niiden koosta riippuen ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti hyvässä seurassa (tai salassa kaikki itse).
Jäin tässä vielä pohtimaan muffinssien kirjoitusasua. Monesti törmää myös sanaan muffini. Omasta mielestä sana muffinssi kuulostaa jotenkin täyteläisemmältä kuin sana muffini. :D Vai mitä olette mieltä, kumpi sana on oikeampi?
Kommentit
Lähetä kommentti