Pikainen gazpacho
Tämän nopean gazpachonkeiton reseptin kehittelin itselleni lounaaksi jääkaapissa puolillaan olevan tomaattimurskapaketin innoittamana. Paras ja autenttisin gazpacho varmasti syntyisi tuoreista kaltaituista tomaateista, mutta toisaalta näin talviaikaan tomaatit maistuvat mielestäni melko vetisiltä ja mauttomilta. Tämän terveellisen ja vitamiinipitoisen lounaan saa pyöräytettyä alle viidessä minuutissa ja jos keiton lisäksi kaipaa jotain proteiinipitoista, voisi pinnalle kauhaista vaikkapa ruokalusikallisen raejuustoa. Nautitaan leivän kanssa kiireessä juoden tai kiireettä lusikoiden. :)
PIKAINEN GAZPACHO (2 annosta)
n. 200-250 g hyvää tomaattimurskaa (tai saman verran tuoreita tomaatteja kaltattuina)
puolikas paprika
puolikas valkosipulin kynsi
n. 7 cm pala kurkkua
hiukan purjoa tai punasipulia
1,5 dl vettä
1/3 osa tuoreesta chilistä (hätätapauksessa kuivattukin käy)
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
ripaus ruokosokeria
puolikkaan limen mehu
Pilko kaikki vihannekset sauvasekoitinystävälliseen astiaan tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sekaan tomaattimurska, vesi, oliiviöljy, sokeri, limemehu mausteet. Surauta hetkessä valmiiksi ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti