Purjoperunasosekeitto

Hupsista. Edellisestä kirjoituksesta on jo lähes neljä kuukautta aikaa! Nyt pitää hiukan petrata.. Syömättä tässä ei kuitenkaan olla sillä aikaa oltu, vaan kaikenlaista on tullut keittiössä puuhattua. Kaikkea en ole muistanut dokumentoida, mutta  jotain sentään. Tällä viikolla on tehnyt mieli hiukan keventää, ja mikäs olisikaan parempaa ulkoilureissun jälkeen kuin lautasella kuumana höyryävä keitto. 

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun tein purjoperunasosekeittoa. Jääkaappiin oli jäänyt kaksi purjoa, joista olin aiemmin käyttänyt valkoiset osat madekeittoon ja mustajuurikeittoon. Lopuille piti siis keksiä jokin järkevä käyttökohde, etteivät rassukat joutuisi ennen pitkää jäteastiaan. Niin, se purjoperunakeitto! Katsoin reseptiin vinkkiä Valion sivuilta, mutta olosuhteiden pakosta resepti muuntui koskenlaskijan osalta puoleen purkkiin ruokakermaa. Mielestäni keitto kaipasi myös hieman jotain hapokkuutta, joten puristin sekaan puolikkaan limen mehun. Sitruunan mehukin toimisi varmasti hyvin, mutta meillä sattui olemaan vain lime. Nesteen määrääkin taisin hiukan modifioida, koska minulla taisi olla sipulia vähän vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Mutta luovuus kunniaan. 






PURJOPERUNASOSEKEITTO (4 annosta)


n. 550g jauhoista perunaa
2 purjoa (tai purjon jämät mitä kaapissa sattuu olemaan)
1 luomukasvisliemikuutio
6-8dl vettä
1-2dl ruokakermaa (tai paketti koskenlaskijaa)
mustapippuria
suolaa
puolikkaan limen mehu
tarjoiluun esimerkiksi raejuustoa ja auringonkukan siemeniä

Kuori ja paloittele perunat ja laita ne kattilaan. Pilko sekaan purjot ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua liedellä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää sen jälkeen sekaan kerma tai koskenlaskija. Kiehauta ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää viimeiseksi limemehu. Tarjoa esimerkiksi raejuuston ja auringonkukan siementen kanssa. Itse ainakin tykkään, että sosekeitossa on vähän pureksittavaakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paistettua nyljettyä ahventa

Yön yli leivinuunissa nukkunutta porsaan potkaa

Kipparikallen jalanjäljillä, pinaattikeitto