Paistettua nyljettyä ahventa

Meillä on viime aikoina innostuttu muidenkin kalojen nylkemisestä kuin mateen. Miehen pilkkireissulta tuomat ahvenet valmistettiin iltapalaksi nylkemällä nahka pois. Paras maku varmaankin saadaan suomustamalla kalat ja paistamalla nahkoineen, jolloin nahkankin voi syödä. Erittäin herkullista tuli kuitenkin näin nyljettynäkin ja ruotoineen paistettuina. Tämä resepti soveltuu erityisen hyvin pienille ahvenille, joita ei kannata fileroida. Teimme ahventen kylkeen pienen tapaslajitelman ja saman päivän aamuna leivottu pataleipäkin saatiin melkein tuhottua. Kastikkeeksi tein tsatsikin, jonka ohje löytyy täältä. Lisäksi lautasella oli oliiveja ja suolakurkkua. Minun suosikkiosa näistä ahvenista oli vatpyrstöt, jotka olivat rapeiksi paistuneina kuin sipsejä. 


PAISTETUT NYLJETYT AHVENET

ahvenia sen verran mitä pannulle mahtuu
ruisjauhoja
suolaa
voita paistamiseen

Perkaa ja nylje ahvenet esimerkiksi tätä erinomaista ohjetta apuna käyttäen. Kierittele kalat sen jälkeen suolalla maustetuissa ruisjauhoissa ja paista pannussa kullanruskeiksi. Herkuttele sormiruokana vaikka iltapalaksi leivän ja lempilisukkeiden kera. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yön yli leivinuunissa nukkunutta porsaan potkaa

Kipparikallen jalanjäljillä, pinaattikeitto